Kindertandheelkunde: Gewoon Gaaf

Bij Centrum Mondzorg wordt je kind behandeld via het Cariës preventie-programma van het Ivoren Kruis, genaamd Gewoon Gaaf. Cariëspreventie betekent het voorkomen van gaatjes; zo leren wij je kind het gebit op de juiste manier te poetsen en wat een verstandig eet- en drinkpatroon is.

Gewoon Gaaf omvat preventiemethodes voor kinderen tot 4 jaar, 4 tot 12 jarigen en 12 tot 18 jarigen. Wij geven gedegen advies en natuurlijk bent u als opvoeder ook van harte welkom voor advies, een gebitsreiniging of andere behandeling. Wie meer begeleiding nodig heeft zien we graag vaker terug in onze praktijk.

Tot 18 jaar worden deze bezoeken volledig vergoed door jouw (jeugdzorg) verzekering.

Aan de hand van een risicoscore (NOTCP) wordt er gekeken hoe vaak uw kind terug moet komen voor controle. Is de mondhygiene niet goed en is uw kind aan het wisselen dan komt uw kind iedere 3 tot 6 maanden terug. Er wordt dan opnieuw gekeken hoe het met de mondhygiene is en de tandarts bepaald dan of kiezen die net doorgebroken zijn een sealing moeten krijgen.

Er wordt individueel gekeken en zo kan het voorkomen dat er een verschillende score is bij uw kinderen. De 1 gaat heel goed en mag een half jaar wegblijven. De ander gaat niet goed en moet 3 maanden later alweer terug komen.

Meld uw kinderen nu aan voor Gewoon Gaaf! Zij ontvangen dan tijdens hun bezoek een gratis Sonicare Kids elektrische tandenborstel zodat ze nog beter kunnen poetsen. Gebruik hierbij ook de gratis tandenpoets-app Sparkly en tandenpoetsen wordt een waar feestje.

gewoon gaaf actie aanmeld poster
Gewoon gaaf actie aanmelden

Meer informatie?

Voor meer informatie over kindertandheelkunde: Gewoon Gaaf kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Wat wordt verstaan onder een spoedgeval?

  • Een ongeval waarbij één of meerdere tanden of kiezen betrokken zijn

  • Een ernstige nabloeding na het trekken van een tand of kies

  • Zeer hevige kiespijn die gepaard gaat met zwelling en koorts

Als u contact opneemt wordt u doorverbonden met de triagist. De taak van de triagist is onderscheid maken tussen spoedeisende klachten en niet spoedeisende klachten. De triage wordt gedaan d.m.v. het stellen van gerichte vragen.

In geval van twijfel pleegt de triagist overleg met de dienstdoende tandarts en wordt u teruggebeld. Is er sprake van een spoedeisende klacht, dan wordt er met u een afspraak gemaakt voor behandeling op de Tandartsenpost.

Wat te doen bij:

Uitgeslagen tand:
Bij een uitgeslagen tand is het belangrijk dat u zich binnen 1 uur na het ongeval onder behandeling stelt van de tandarts. Na deze periode is het meestal niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen. Wij adviseren u de tand onder de tong of in de wang, of in melk te bewaren. Niet afspoelen of schoonmaken. De tand moet zo snel mogelijk weer teruggeplaatst worden.

Nabloeding:
Een nabloeding kan ontstaan na een chirurgische tandheelkundige behandeling zoals het trekken van een tand of kies of na het plaatsen van een implantaat. Een klein beetje bloed vermengt zich met speeksel waardoor het vaak erger lijkt dan het is.
Wat kunt u zelf doen?
• Bijt gedurende 30 minuten op een verbandgaasje of een schone katoenen zakdoek met een knoop erin
• Ben voorzichtig met hard voedsel, hierdoor kunt u de wond beschadigen
• Niet spoelen met water of spoelmiddel
• Als de wond blijft bloeden, neemt u contact op met de praktijk.

Patiënt Deurne of Venray

Heeft u buiten onze reguliere openingstijden acute pijn, een nabloeding of ongeval dan kunt u terecht bij de tandartsenpost in Eindhoven. Gevestigd bij de spoedpost van het Spoedlijn Eindhoven.

Spoedlijn Eindhoven

Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
040-3111915

Patiënt Druten

Heeft u buiten onze reguliere openingstijden acute pijn, een nabloeding of ongeval dan kunt u terecht bij de Tandartsenpost Nijmegen, gelegen op het SPOEDPLEIN van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

Tandartsenpost Nijmegen

Weg door Jonkerbos 106
6532 SZ Nijmegen
0900-8276456  (0900 TAPNIJM)