Reparatie & Rebasing van de prothese

Bij breuk of beschadiging van uw kunstgebit kunnen wij deze in veel gevallen goed en snel repareren. Ook als uw huidige gebitsprothese los gaat zitten of irritaties geeft is het verstandig ons direct te raadplegen. Door middel van het aanpassen van de pasvorm (rebasen) kunnen de klachten veelal worden verholpen en de levensduur van uw prothese worden verlengd.

Als uw gebitsprothese los gaat zitten of klachten heeft, neem dan direct contact met ons op. Zo voorkomt u ontstekingen. Ook van een prothese is een regelmatige controle noodzakelijk. Kleine reparaties of opvullen zorgen voor een goed passende prothese. Wanneer uw prothese na een aantal jaren toch vervangen moet worden zijn we er op tijd bij en blijven we grote reparaties voor. Dit komt voor wanneer u net over bent gegaan van uw eigen tanden naar een prothese of wanneer uw gebitsprothese ouder is dan 5 jaar.

Neem voor reparaties altijd contact met ons op. Het zelf lijmen van een gebitsprothese kan een professionele reparatie onmogelijk maken.

Ga, bij het loszitten van uw kunstgebit, in geen geval zelf aan de gang met watten, kleefpasta, voering-laagjes, sigaretten vloeipapier of iets dergelijks. Dit werkt juist het sneller slinken van de kaak in de hand.

Meer informatie?

Meer informatie over reparatie & rebasing van de prothese vindt u op https://www.gebitswijzer.vlht.nl/onderwerpen/protheses , maar u kunt uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Wat wordt verstaan onder een spoedgeval?

  • Een ongeval waarbij één of meerdere tanden of kiezen betrokken zijn

  • Een ernstige nabloeding na het trekken van een tand of kies

  • Zeer hevige kiespijn die gepaard gaat met zwelling en koorts

Als u contact opneemt wordt u doorverbonden met de triagist. De taak van de triagist is onderscheid maken tussen spoedeisende klachten en niet spoedeisende klachten. De triage wordt gedaan d.m.v. het stellen van gerichte vragen.

In geval van twijfel pleegt de triagist overleg met de dienstdoende tandarts en wordt u teruggebeld. Is er sprake van een spoedeisende klacht, dan wordt er met u een afspraak gemaakt voor behandeling op de Tandartsenpost.

Wat te doen bij:

Uitgeslagen tand:
Bij een uitgeslagen tand is het belangrijk dat u zich binnen 1 uur na het ongeval onder behandeling stelt van de tandarts. Na deze periode is het meestal niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen. Wij adviseren u de tand onder de tong of in de wang, of in melk te bewaren. Niet afspoelen of schoonmaken. De tand moet zo snel mogelijk weer teruggeplaatst worden.

Nabloeding:
Een nabloeding kan ontstaan na een chirurgische tandheelkundige behandeling zoals het trekken van een tand of kies of na het plaatsen van een implantaat. Een klein beetje bloed vermengt zich met speeksel waardoor het vaak erger lijkt dan het is.
Wat kunt u zelf doen?
• Bijt gedurende 30 minuten op een verbandgaasje of een schone katoenen zakdoek met een knoop erin
• Ben voorzichtig met hard voedsel, hierdoor kunt u de wond beschadigen
• Niet spoelen met water of spoelmiddel
• Als de wond blijft bloeden, neemt u contact op met de praktijk.

Patiënt Deurne of Venray

Heeft u buiten onze reguliere openingstijden acute pijn, een nabloeding of ongeval dan kunt u terecht bij de tandartsenpost in Eindhoven. Gevestigd bij de spoedpost van het Spoedlijn Eindhoven.

Spoedlijn Eindhoven

Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
040-3111915

Patiënt Druten

Heeft u buiten onze reguliere openingstijden acute pijn, een nabloeding of ongeval dan kunt u terecht bij de Tandartsenpost Nijmegen, gelegen op het SPOEDPLEIN van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

Tandartsenpost Nijmegen

Weg door Jonkerbos 106
6532 SZ Nijmegen
0900-8276456  (0900 TAPNIJM)