Cosmetische tandheelkunde

Bent u niet helemaal gelukkig met uw lach? Een mooi gebit is zeer bepalend voor uw uitstraling maar ook voor uw zelfvertrouwen. Centrum Mondzorg kan u met de huidige cosmetische tandheelkundige technieken de stralende lach geven die u graag wil hebben. 

Wanneer cosmetische tandheelkunde

U kiest voor cosmetische tandheelkunde wanneer u esthetische imperfecties wilt verhelpen, of wanneer u een mooier gebit of lach wilt, dan is cosmetische tandheelkunde geschikt voor u. Kies voor cosmetische tandheelkunde wanneer u:

  • ontevreden bent over de kleur van één of meerdere tanden (verkleuringen)
  • ontevreden bent over de stand van uw tanden (schuin of scheve tanden, tussenruimten, verkeerde beet)
  • omdat u gebitsproblemen ervaart (u heeft lelijke tanden of ontbrekende tanden)
  • omdat u zoekt naar de meest natuurlijke en meest duurzame oplossing voor uw gebitswensen.

Cosmetische tandheelkunde bij Centrum Mondzorg

Centrum Mondzorg biedt de meest natuurgetrouwe resultaten door gebruik van de nieuwste technieken. Graag bekijken we hoe we u het gebit kunnen geven dat u wenst. Uw wensen staan centraal, het is immers uw lach! Op basis van uw wensen en uw gebitssituatie maken wij voor u een persoonlijk behandelvoorstel inclusief een kostenoverzicht en duidelijkheid over de eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar. Al uw vragen worden beantwoord. U bepaalt vervolgens zélf of u de vervolgstap zet! De behandelingen worden tegenwoordig pijnloos uitgevoerd.

Röntgenfoto’s

Of er röntgenfoto’s worden gemaakt hangt af van de conditie van uw gebit. Foto’s zijn soms nodig om een goede diagnose te kunnen stellen, bijvoorbeeld bij pijnklachten. Ook worden foto’s preventief gemaakt om kleine gaatjes vroegtijdig op te sporen, zodat ze behandeld kunnen worden voordat ze echte schade aanrichten. Bij specifieke problemen en/of een uitgebreid behandelplan kan een overzichtsfoto worden gemaakt waarop de kaak en het gebit geheel staan afgebeeld.

Kosten behandeling

De kosten van de behandeling zijn afhankelijk van uw wensen en uw gebitssituatie. Een complexe behandeling kan al snel enkele duizenden euro’s kosten. Maar er zijn ook goedkopere alternatieve behandelingen mogelijk. Tijdens een intake en advies gesprek maken we een passend behandelvoorstel voor uw wensen en uw budget.

Cosmetische tandheelkunde, U bepaalt!

Bij Centrum Mondzorg bepaalt u zelf hoever u wilt gaan. Er zijn diverse mogelijkheden om uw gebit te verfraaien. Tijdens ons intakegesprek adviseren wij u graag over uw mogelijkheden. Het behandelplan dat wij voor u opstellen is afhankelijk van uw gebitssituatie, uw wensen en uw budget. Er zijn simpelweg 3 niveaus van behandeling te benoemen hoewel er ook combinaties worden gemaakt:

  • Tijdelijke cosmetische verbeteringen: behandeling waaronder het reinigen van de tanden, kleine tandheelkundige aanpassingen of door te bleken de tanden meerdere gradaties witter maken.
  • Gedeeltelijke cosmetische tandheelkunde: behandeling waaronder het gebruik van kronen en bruggen, het plaatsen van implantaten met kronen of door toepassing van een natuurgetrouwe gebitsprothese.
  • Volledige cosmetische tandheelkunde: totale hoogwaardige gebitsoplossingen waaronder plaatsing van kronen of facings aan de frontzijde (zichtzijde) van uw gebit.

Doel is om naast het esthetische ook de functionele kant van het gebit te optimaliseren en te zorgen dat het eigen gebit zo lang mogelijk wordt behouden. Wij luisteren naar uw wensen en geven u het best passende gebitsadvies, u bent uiteindelijk diegene die bepaalt of de behandeling wordt ingezet.

voor en naar tanden bleken tandats

Bleken

voor en na tanden bleken

Meer informatie?

Voor meer informatie over cosmetische tandheelkunde kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Wat wordt verstaan onder een spoedgeval?

  • Een ongeval waarbij één of meerdere tanden of kiezen betrokken zijn

  • Een ernstige nabloeding na het trekken van een tand of kies

  • Zeer hevige kiespijn die gepaard gaat met zwelling en koorts

Als u contact opneemt wordt u doorverbonden met de triagist. De taak van de triagist is onderscheid maken tussen spoedeisende klachten en niet spoedeisende klachten. De triage wordt gedaan d.m.v. het stellen van gerichte vragen.

In geval van twijfel pleegt de triagist overleg met de dienstdoende tandarts en wordt u teruggebeld. Is er sprake van een spoedeisende klacht, dan wordt er met u een afspraak gemaakt voor behandeling op de Tandartsenpost.

Wat te doen bij:

Uitgeslagen tand:
Bij een uitgeslagen tand is het belangrijk dat u zich binnen 1 uur na het ongeval onder behandeling stelt van de tandarts. Na deze periode is het meestal niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen. Wij adviseren u de tand onder de tong of in de wang, of in melk te bewaren. Niet afspoelen of schoonmaken. De tand moet zo snel mogelijk weer teruggeplaatst worden.

Nabloeding:
Een nabloeding kan ontstaan na een chirurgische tandheelkundige behandeling zoals het trekken van een tand of kies of na het plaatsen van een implantaat. Een klein beetje bloed vermengt zich met speeksel waardoor het vaak erger lijkt dan het is.
Wat kunt u zelf doen?
• Bijt gedurende 30 minuten op een verbandgaasje of een schone katoenen zakdoek met een knoop erin
• Ben voorzichtig met hard voedsel, hierdoor kunt u de wond beschadigen
• Niet spoelen met water of spoelmiddel
• Als de wond blijft bloeden, neemt u contact op met de praktijk.

Patiënt Deurne of Venray

Heeft u buiten onze reguliere openingstijden acute pijn, een nabloeding of ongeval dan kunt u terecht bij de tandartsenpost in Eindhoven. Gevestigd bij de spoedpost van het Spoedlijn Eindhoven.

Spoedlijn Eindhoven

Aalsterweg 108
5615 CJ Eindhoven
040-3111915

Patiënt Druten

Heeft u buiten onze reguliere openingstijden acute pijn, een nabloeding of ongeval dan kunt u terecht bij de Tandartsenpost Nijmegen, gelegen op het SPOEDPLEIN van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

Tandartsenpost Nijmegen

Weg door Jonkerbos 106
6532 SZ Nijmegen
0900-8276456  (0900 TAPNIJM)