Persoonlijke aandacht

persoonlijkZorgen moet je doen.... niet maken... Voorkomen is nu eenmaal beter als genezen. Wij geven u kwaliteit van leven (terug) en heten u van harte welkom in een huiselijke omgeving en stellen u op uw gemak.

Verruimde openingstijden

klokJa, ook op de avonden kunt u bij ons terecht. Wanneer u in de week geen tijd kunt maken zien we u graag op een avond. Vraag naar de mogelijkheden.

Tandprothetiek & Implantologie

labSpecialist in Tandprothiek & Implantologie. Volledige ketenzorg in huis! Uniek in Nederland het Baltic Denture System, de digitale prothese. Maakt het mogelijk in 2 i.p.v. 5 stoelzittingen.

Spoedgevallen

Bent u reeds patiënt in onze vestiging Deurne of Venray en heeft u buiten onze reguliere openingstijden acute pijn, een nabloeding of ongeval dan kunt u terecht bij de tandartsenpost in Venlo. Gevestigd bij de spoedpost van het Vie Curi Medisch Centrum:

Tandartsenpost Venlo       

logo tap venlo TAP Venlo Pand


Prof. Gelissensingel 20
5921 JX Venlo
0900-8818

Bent u patiënt in onze vestiging in Boxmeer dan kunt u voor acute pijn buiten onze openingstijden terecht bij de Tandartsenpost Nijmegen.
De Tandartsenpost is gelegen op het SPOEDPLEIN van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ).

Tandartsenpost Nijmegen

TAP Nijmegen                  CWZ Spoedplein


Weg door Jonkerbos 106
6532 SZ Nijmegen
0900-8276456  (0900 TAPNIJM)

Wat wordt verstaan onder een spoedgeval?

  • Een ongeval waarbij één of meerdere tanden of kiezen betrokken zijn

  • Een ernstige nabloeding na het trekken van een tand of kies

  • Zeer hevige kiespijn die gepaard gaat met zwelling en koorts

Als u contact opneemt wordt u doorverbonden met de triagist. De taak van de triagist is onderscheid maken tussen spoedeisende klachten en niet spoedeisende klachten. De triage wordt gedaan d.m.v. het stellen van gerichte vragen.

In geval van twijfel pleegt de triagist overleg met de dienstdoende tandarts en wordt u teruggebeld.
Is er sprake van een spoedeisende klacht, dan wordt er met u een afspraak gemaakt voor behandeling op de Tandartsenpost.


Uitgeslagen tand
Bij een uitgeslagen tand is het belangrijk dat u zich binnen 1 uur na het ongeval onder behandeling stelt van de tandarts. Na deze periode is het meestal niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen. Wij adviseren u de tand onder de tong of in de wang, of in melk te bewaren. Niet afspoelen of schoonmaken. De tand moet zo snel mogelijk weer teruggeplaatst worden.


Nabloeding
Een nabloeding kan ontstaan na een chirurgische tandheelkundige behandeling zoals het trekken van een tand of kies of na het plaatsen van een implantaat. Een klein beetje bloed vermengt zich met het speeksel waardoor het vaak erger lijkt dan het is.
Wat kunt u zelf doen?

  • Bijt gedurende 30 minuten op een verbandgaasje of een schone katoenen zakdoek met een knoop erin

  • Ben voorzichtig met hard voedsel, hierdoor kunt u de wond beschadigen

  • Niet spoelen met water of spoelmiddel

  • Als de wond desondanks blijft bloeden, neemt u contact op met de praktijk.

 

Aanmelden Nieuwsbrief

© Centrum Mondzorg 2021 - Website: Van Dongen Design

logo