Kimo Kids

KIMO WOONT IN DE TANDARTSENPRAKTIJK EN WEET ALLES VAN DE TANDARTS.

HIJ WEET OOK HEEL VEEL VAN TANDENPOETSEN EN HIJ MAAKT JULLIE BLIJ!!

Wij gaan het hem eens vragen:

Met welke borstel kun je het beste poetsen?
Als je een tandenborstel gaat kopen, kies er dan een met zachte haren. Een harde tandenborstel kan je tandvlees beschadigen. Je kan in de winkel meestal kiezen uit heel veel grappige tandenborstels. Als je thuis een elektrische tandenborstel hebt, kun je die ook gebruiken.

Welke tandpasta gebruik jij?

Voor de allerkleinste kinderen is er een speciale tandpasta. Als je geen tandpasta meer doorslikt, kun je die van je ouders gebruiken. Kijk wel even of er fluoride in de tandpasta zit. Fluoride maakt je tanden namelijk nog sterker.

Hoe kun je het beste poetsen?

Tandenpoetsen kun je het beste doen in een vaste volgorde. Begin bijvoorbeeld eerst met je boventanden. Poets eerst de binnenkant, dan de buitenkant en als laatste de bovenkant. Als je overal goed hebt gepoetst, doe je je ondertanden op dezelfde manier. Na een tijdje zal je merken dat je er al heel handig in bent. Dan is twee minuten poetsen lang genoeg.

Hoe vaak moet je poetsen?

Zodra je tanden doorkomen, mag je al beginnen met poetsen met een echte tandenborstel. Poets minstens twee keer per dag. ’s Ochtends na het ontbijt en ’s avonds voor je gaat slapen. Maar meer mag ook en is altijd goed! Als je iets zuurs hebt gegeten of gedronken kun je het beste een uur wachten met tandenpoetsen. Hiermee bescherm je jouw tandglazuur.

Een klein beetje hulp?

Als je helemaal zelf kunt poetsen, is het slim om in het begin je moeder of vader even te laten kijken of al je tanden en kiezen goed schoon zijn. Soms kan het toch zo zijn dat je een plekje hebt overgeslagen.

Aanmelden Nieuwsbrief

© Centrum Mondzorg 2021 - Website: Van Dongen Design

logo